Kysy minulta?

Minuun saa mielellään ottaa yhteyttä!

Ehdota minulle sinulle tärkeä tuote, josta en ole vielä kirjoittanut

Kysy minulta neuvoja A-T Lastenturvan valikoimasta http://www.lastenturva.fi/

blogi@lastenturva.fi

11 vastausta artikkeliin “Kysy minulta?”

 1. Hei! Meille on tulossa kaksoset ja tahtoisin tämän johdosta kysyä Sinulta käytännön kokemuksia Britax B-Dual -vaunujen käytöstä. Mietin, irroittitteko aina kokonaan ylemmän istuimen ja laitoitte tämän jälkeen toisen vauvan pehmeässä kantokassissa alimmaksi + kiinnititte ylemmän istuimen takaisin ja siihen pehmeässä kantokassissa toisen lapsen, vai saako alimman lapsukaisen ”pujotettua” kansokasissa paikoilleen ilman, että ylimmän istuimen irroittaa? Häiritsikö Sinua lastesi vauva-aikana se, ettet nähnyt vaunuja työntäessäsi molempien kasvoja? Entä kuinka hyödylliseksi olet käytännössä kokenut sen, että kyseisten vaunujen etupyörät saa halutessaan lukittua? Tuhannet kiitokset vastauksistasi jo etukäteen! Parhain terveisin: Anna

  1. Hei Anna!
   Onnea kaksosten johdosta! =)
   Meillä kävi sillälailla hiukan hassusti, että elimme ensimmäiset kolme kuukautta ilman kantokasseja, meidän kantokassit oli tilattu meidän teutoniavaunujen kanssa ja niiden saapumispäivää veikattiin vajaa kolme kuukautta parin viikon sisään, joten se meni nyt vähän miten meni… Meillä oli lampaantaljat ja joutsenen untuvamakuupussit tytöillä alkuaikana. Muistan hyvin kuinka olin yksin liikenteessä ihan ensimmäisiä kertoja vauvojen kanssa, kuinka alhaalla ollut vauva kaipasi rauhoittelua ja sain hänet hyvin nostettua sieltä pois, toki silloin kyseessä oli pelkkä vauva eikä kantokassi, vastaavia tilanteita on ollut useita 🙂
   Kävin juuri vähän katsomassa rattaita miten se onnistuisi se kantokassin kanssa laittaminen ja poisottaminen, jos alempaa istuinosaa säätää pari pykälää alaspäin sen operaation ajaksi, näkisin että kantokassin saa sinne ja pois ihan hyvin, kannattaa varmaan vielä kokeilla juuri sillä kantokassilla minkä ajatteli ostaa, että varmasti onnistuu. Tämä kokeilu siis silloin, kun yläistuin on ratasosa ja työntäjään päin jalkatuki max. yläasennossa, tästä on monta kuvaa täällä blogissa B-Dual artikkelissa. ( https://lastenturva.files.wordpress.com/2011/12/b-dual11.jpg ) Periaattessahan Britax ei pidä sitä kokoonpanoa käytännöllisenä, vaan he suosittelevat kaksosten kanssa ylös kovaa vaunukoppaa ja alas pehmeää koppaa, silloin voit sisaristuimen mukana tulevilla pienillä adaptereilla siirtää vaunukoppaa (toimii myös turvakaukalon kanssa ja ratasosalle, kun se on kasvot menosuuntaan) jonkin verran eteenpäin, jolloin sinulle jää käytännössä merkittävästi enemmän tilaa hoitaa alemman istuinosan matkustajaa. Kävin juuri ihailemassa uusia B-Dual rattaita A-T Lastenturvassa ja katsoin samalla kaikkia muita, ja totesin, että missään toisessa ”top on top/peräkkäin”-mallissa ei saa niin pieniin mittoihin niin paljon tilaa sille joka istuu siellä työntäjän päässä.
   Meidän tytöt olivat pieniä talvella, joten yllätykseni huomasin etten nähnyt sitä ylemmän istuinosan matkustajaa lainkaan, ainoastaan alemman istuinosan matkustajan koska kurkistusluukku oli suoraan hänen kasvojen kohdalla 🙂 Mutta aluksi aina likennevaloissa seistessä kurkkasin kummankin vauvan oltavat ja tarkistin, että hengittivät ja mitä kaikkea sitä siinä alussa pelkäsikään 😉 Mutta sitten varmaan totuin siihen, meillä oli nimittäin sitten teutonia team cosmoissakin lähes aina tuulen suoja/ aurinkosuoja jne siinä edessä. Niillä toppauksilla mitä meillä oli, kun vauvat olivat pieniä (tosi kovat pakkaset 2011 alkuvuonna) niin en olisi nähnyt heidän kasvojaan missään rattaissa. Mutta uskon, että se on tottumiskysymys. Näkeehän ne kummankin kasvot sitten oikein hyvin, kun on alemmalla kurkistusikkuna auki ja vähemmän peittoa ja muuta ylemmällä matkustajalla 🙂 https://lastenturva.files.wordpress.com/2011/12/b-dual13.jpg
   Turvakaukaloiden kanssa olen käyttänyt rattaita erittäin paljon, ja ollut kiitollinen näppärästä kokoonpanosta jokaikinen kerta kun matkustamme edes ihan pienen matkan autolla.
   Tänään oli monta auraamatonta tietä ja varmaan ensimmäistä kertaa reilun vuoden käytön aikana lukitsimme etupyörät, että pääsimme suoraan eteenpäin kun oli kokoajan 15-20cm lunta, emme haluneet ylimääräisiä mutkia muutenkin rankkaan matkaan. Niin sanoisinpa, että en näe sitä ylitsepääsemättömän tärkeänä, että pyörät voi lukita, mutta keskustassa ja kaupunkikäytössä melkein ehdottomana, että on ainakin jotkut rattaat joissa pyörät kääntyvät kevyesti, kahden kanssa se kyllä vaan on niin paljon helpompaa. Meillä jo omaan rappuun pääseminen olisi todella todella hankalaa ilman kääntyviä pyöriä, jäisi varmaan paljon helpommin lastenkin sormet väliin jne.
   Kysy vaan lisää jos jokin asia jäi epävelväksi =)

   Onnea odotukseen! Itse olen ihan ikionnellinen kaksostenäiti =) Lähtekää mahdollisuuksien mukaan rohkeasti liikkeelle yksin ja ajoissa, niin huomaat, että sinähän selviät vaikka mistä =)

 2. Ratasosan siirtäminen niillä istuinosan adaptereilla vähän eteenpäin (kasvot menosuuntaan) tuli vasta 2011 malliin, joten siitä voi löytyä eriävää informaatiota 🙂

 3. Hei. Huomasin että teillä on käytössä nuo Britaxin Max Way istuimet. En löytänyt netistä yhtään videota kuinka niitä saa kallistettua. Osaisitko kertoa kuinka ne kallistetaan?

  1. Hei Sanna!

   Istuimen etuosassa on tietyn tyyppinen tukijalka jonka voi laittaa kolmeen eri asentoon (vetää/työntää). Tätä säätämällä istuin asettuu eri kulmiin. Mikäli auton takapenkki on todella kuppimainen mukavan asennon saa ehkä helpommin sovituskiilalla joka asetetaan sinne saman tukijalan alle http://www.lastenturva.fi/tuote/britax-hi-way-sovituskiila-asetetaan-etujalan-alle-/5012124059/. Myös auton takapenkin pehmeys kannattaa hyödyntää istuinta asennettaessa. NImittäin istuimen takana oleva tukijalka joka menee lattiaan voidaan säätää hiukan lyhyemmälle ja sitten takapenkin pehmeyttä hyödyntämällä voimme vetää sen tukijalan auton lattiaan kiinni alakiinnitysvöillä. SIlloin myös istuimen asento muuttuu kaltevammaksi.
   Meillä on käytännössä ollut istuimet aina siinä kaltevimmassa asennossa eikä se HIRVEÄN kalteva ole, mutta tarpeeksi. Blogissa max way artikkelissa on useita kuvia nukkuvista tytöistä =) En usko, että olisin hyödyntänyt vaikka meillä olisi ollutkin ns. matkan aikana säädettävät istuimet. Meillä tytöt ovat aina viihtyneet kuitenkin nukkuessa tai valveilla ollessaan samassa asennossa. Istuimen sivusuojat ovat niin hyvät nukkumistuet myös =)
   Toivottavasti osasin auttaa sinua? Kysy mielellään lisää jos sinulla on jotain muuta mielessä =)
   Olemme olleet erittäin tyytyväisiä penkkeihin. Ne saa todella tiukasti autoon ja se on mielestäni ehdoton PLUSSA! =)

   Mukavaa pääsiäisen jatkoa! 🙂

 4. Ongelmia Britax Baby-Safe Plus SHR II turvakaukalon kanssa. Turvavöitä ei saa tarpeeksi löysälle, että ne saa puettua toppa haalarin päälle, vauva on ihan sinisenpunasen kirjava, kun yritän vääntää käsiä olkaimien alle ja haarakappale on jossain toppapuvun pussin sisällä ja on liian lyhyt, että sais ilman huutoa siitä puvun reiästä ulos, nyt on mennyt vöiden kiristys jumiin, oikea olkain liian löysällä.

  1. Hei Anna!

   Tuo ei kuulosta kyllä ihan normaalilta, itse esimerkiksi käytin nimenomaan toppapuvuissa yli yksivuotiaille vielä kyseistä kaukaloa. Ehdottaisin, että kävisit liikkeessä, josta kaukalo on ostettu ja asiantuntija tarkistaisi, että kaukalon vyöt ovat kunnossa? Toivottavasti saatte asiaan ratkaisua. Olettehan nostaneet pääntukea aina sille korkeudelle että vyöt tulevat hartioiden kohdalta? Eikä pepun alla ole mitään ylimääräistä täytettä joka tekisi kaukalosta ahtaamman? Vyöt voivat ainoastaan jäädä eri mittaisiksi mikäli ovat jotenkin solmussa/kierteellä. Varmasti parasta käydä näyttämässä kaukalo varmuuden vuoksi…?

 5. Hei! Mitkä ovat mitat Doomoo Seat sitterissä, korkein kohta ja matalin?

  1. Hei Reetta!
   Säkkituolihan vähän venyy/elää mutta mittasin saumat, etuosassa n. 15cm, takaosassa n. 40cm ja leveys n. 50cm. Toki matalimman kohdan voi mitata matalammaksikin kun se sisus liikkuu/painuu kasaan jne.
   Toivottavasti tämä auttoi 🙂

   Ystävllisin terveisin,
   Stella

 6. Hei. Ostin lastenturvasta juuri britax max way istuimen, ja vaikka myyjä näytti kiinnityksen niin en koe vielä olevani täysin ammattilainen…käyttöohjeet eivät ole mielestäni kaikessa ihan yksiselitteisiä esittelyvideo käy kiinnityksen läpi todella nopeasti. Olisiko sinulla vinkata jotain hyvää peruusteellista saittia joka käy kiinnityksen läpi tarkasti. Ongelmana istuimen asento ja oikea kiinnitystapa auton vöihin. AlaKiinnityshihnat ovat helpot!

  1. Hei!
   Anteeksi, että vastaukseni on kestänyt. Olet ilmeisesti nähnyt tämän videon:

   tässä on a-t lastenturvan oma esittelyvideo:

   Istuin kannattaa käytännössä ainakin alussa useimmiten käyttää niin, että se etuosan tukijalka (joka säätyy oransseista napeista) on pisimmillään. Istuinta saa säätää a-t lastenturvan esittelyvideon mukaisesti myös suht reilusti etuistuimen suuntaan, joka mahdollistaa enemmän jalkatilaa. Koska auton vyöt saa lukittua tiukasti vetämään taaksepäin ja alakiinnitysvyöt vetävät istuinta tiukasti eteenpäin, ja istuin ottaa tukea lattiasta ja auton penkistä voi istuimen paikkaa syvyyssuunnassa säätää suhteellisen hyvin. Ja istuimen kallistusta saa käytännössä säädettyä myös hiukan tukijalan asentoa muuttamalla sekä kaltevuutta säätävän tukikaaren asentoa säätämällä (kolme eri asentoa).
   Auttoikohan vastaus ollenkaan? Autan mielelläni lisää 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Asiantuntijasta asiakkaaksi

%d bloggaajaa tykkää tästä: