Mountain Buggy Duet

Kaksin kivempaa
Kaksin kivempaa

Mountain Buggy Duet on markkinoiden kapein tuplaratas, jossa lapset istuvat vierekkäin. Mountain Buggy Duet on erittäin kevyt ja kevytrakenteinen. Tämän rattaan suunnittelussa ei ole tehty kompromisseja, vaan ratas on suunniteltu selkeästi yksinkertaiseksi, kevyeksi ja pienikokoiseksi. Rattaasta tekee pienentuntuisen myös se, että lapset istuvat aika matalalla eivätkä rattaat peitä työntäjän näkökenttää. Rattaiden koko on aina helppo hahmottaa.

Rattaissa ei ole varsinaista jousitusta, mutta sitä ei missään nimessä kaipaa. Rattaiden runko joustaa kävellessä sen verran, että ripeässäkin kävelyvauhdissa rattaat mukautuvat ihanteellisesti työntäjän liikkeisiin. Lisäksi rattaiden kaikki neljä pyörää ovat ilmatäytteiset ja absorboivat siten lähes kaiken tärinän ja kolinan. Ensimmäisiä kävelylenkkejä tehtiin mukulakivillä ja muistan sen kuin eilisen, kuinka ihastunut olin rattaiden pehmeyteen niinkin vaativalla alustalla kuin mukulakivet.

Upean kokoinen kuomu!
Upean kokoinen kuomu!

Muutama asia Mountain Buggy Duet rattaissa on mielestäni ylitse muiden. Lasten kuomut ovat erittäin pitkät, niissä on vielä ylimääräinen siistin näköinen aurinkolippa. Kun kuomu on ääriasennossa se tulee lähes turvakaareen kiinni, aivan huikeaa!

Nokka nousee näillä rattailla TODELLA kevyesti! Välillä esimerkiksi kun nostaa rattaat vanhanmalliseen lähijunaan aivan hämmästyy kuinka painava paketti onkaan, sillä sen käyttäminen ja työntäminen kanttikivien ym. yli ei todellakaan tunnu niin painavalta. Tästä päästiinkin oikeastaan meille ratkaisevaan ostopäätöksen tekijään, nimittäin junalla liikkuminen. Nämä tuplat ovat ainoat joissa lapset voivat istua vierekkäin ja mahtua vanhanmalliseen lähijunaan! Niissä junaovissa on monesti niin, että jompikumpi puoli on

Näppärästi myös vanhanmallisessa junassa!
Näppärästi myös vanhanmallisessa junassa!

kapeampi kuin toinen, niin kannattaa silloin valita se leveämpi. Mutta myös junan sisällä rattaat mahtuvat centimetrin tarkkuudella sisään väliovista vaunupaikalle. Tätä harva uskoo, ennen kuin näkee 🙂

Autossa
Autossa

Autossa Duetit ovat erittäin matala ja kompakti paketti, leveyttähän siinä on muihin tupliin verrattuna erittäin vähän, ainoa miinus on välillä ollut paketin pituus. Mutta toisaalta matala ja pienikokoinen paketti mahdollistaa myös pienempään autontakakonttiin pakkaamisen kuten esimerkiksi Honda Jazz ja muut lyhytperäiset autot.

Lapsilla näyttää aina olevan mukava istuma-asento. Näissä rattaissa myös selkänojan saa hyvin pystysuoraan portaattomasti säädettävän remmisäädön avulla. Pystysuoraan sen saa parhaiten niin, että vetää selkänojan ensin vähän yli halutun asennon ja sitten vetää remmit kireälle, silloin asento tulee erittäin pystyksi ja auttaa lapsia istumaan mukavasti. Lähes makuuasentoon (n.170°) selkänojat saa samalla säädöllä erittäin helposti. Minulla ei ole aikaisemmin ollut tällaista ”ei mekaanista” selkänojansäätöä, mutta olen ollut positiivisesti yllättynyt!

Kassikoukkujen avulla kuljetame näillä kymmeniä kiloja!
Kassikoukkujen avulla kuljetame näillä kymmeniä kiloja!

Rattaan kantavuus on erinomainen eikä se kovasta rasituksesta huolimatta ole koskaan antanut ymmärtää, että kohta voisi jossain pettää. Nimittäin kaikki meidän perheen ruokaostokset ja muut kantamukset tuodaan aina kävellen kotiin, useimmiten rattaiden avulla.

Suosittelen näitä rattaita sinulle, joka tarvitset kapeat rattaat mutta haluat, että kumpikin lapsi näkee yhtä hyvin ympäristössä tapahtuvat asiat. Näkisin kyllä rattaat pienemmän pyöränkoonkin ansiosta, 10”, enemmän kaupunki- kuin maastorattaina. Maastossa esimerkiksi Teutonia Team Cosmo tai Easywalker Duo ovat erittäin suositut!

Bussissa
Bussissa

Mutta jos kuljet paljon junalla tämä ratas on oikeasti ihan omaa luokkaansa! Bussissa tämä ratas, vaikka on kapea, vie kuitenkin käytännössä tuplarattaan tilan koska se on leveähkö koko matkan edestä taakse, joten Bussissa hyöty ei ole niin merkittävä. Jos bussissa on pieni tila siihen mahtuu Mountain Buggy Duet ja yhdet yksösten rattaat.

Mountain Buggy Duetiin saa myös vauvan kopan tai kaksi, Maxi

Kuomut suojaavat hyvin lumipyryssä
Kuomut suojaavat hyvin lumipyryssä

Cosi Turvakaukalon tai kaksi adaptereilla, Joey ostoskorin toisen istuinosan tai vaunukopan paikalle sekä paljon muita lisävarusteita! Itse käytän myös näissä rattaissa erittäin toimivasti Brio Go Organizer tarvikelokerikkoa. Mountain Buggy Duetin mukana tuleva mukiteline on kiva pieni plussa! Sadesuojia Mountain Buggylla on omia, itse olen tykännyt käyttää kankaista Brion kaksosten Kuomurattaan sadesuojaa. Ostin rattaat syksyllä, koska tarvitsin rattaat joihin saan kummatkin lapset hyvin suojaan myös syyssateilla sekä talvipakkasilla. Enkä henkilökohtaisesti tykkää niistä muovisista sadesuojista.

Rattaissa ei ole lähdetty sen kummemmin soveltamaan mitään turhaa. On haluttu keskittyä yksinkertaisiin käyttöominaisuuksiin ja kevyeen lopputulokseen. Rattaat ovat pienet ja näppärät sekä erittäin helpot käsitellä! Haluaisin väittää, että näin kevyesti nousevaa nokkaa ei varmaan monessa tuplarattaassa ole! Painopiste on erittäin hyvä ja vipuvarsi on todella pitkä. Tämä pitkä vipuvarsi tuo tietenkin paketille jonkin verran pituutta, mutta toisaalta rattaat ovat sitten kapeat. Kaiken kaikkiaan erittäin näppärät ja helppokäyttöiset rattaat kahdelle tai yhdelle kyytiläiselle 🙂

100320133788
Ihana aurinko

Tekniset tiedot:

Leveys (ilman turvakaarta 64cm)

Pituus avattuna 110cm, aisa ylösnostettuna 103cm

Paino 15,5kg

Kantavuus: 18kg/istuinosa

5kg tavarakori

http://www.lastenturva.fi/tuote/mountain-buggy-duet-tuplarattaat-musta/9420015733259/

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

2 vastausta artikkeliin “Mountain Buggy Duet”

  1. Mikä jalkapeite sulla on näissä vaunuissa tuossa bussi kuvan jälkeen? Meillä on kyseiset vaunut tulossa käyttöön ja kaipailisin jotain jalkapeitettä. oliko sulla kyseset vaunut käytössä kahdella eri ikäisellä lapsella vai saman ikäisillä? meille on tulossa toinen lapsi. vaunuissa tulee olemaan niin et vauva on vaunukopassa (ainakin jonku aikaan) ja isompi on sit ratas osassa. onko ideoita miten saisin isommalle talveks jalkapeitteen tuulta suojaamaan?

Jätä kommentti