Recaro Babyzen

Recaro Babyzen 7

Näppärä, joskin vähän turhamainen valo
Näppärä, joskin vähän turhamainen valo

Rouhean tyylikkäät Recaro Babyzenit!

Todella kiinnostuin näiden rattaiden ilmeestä ja muodosta. Recaro Babyzen rattaat näyttivät heti omilta.  Tyylikkäät, sporttiset, eikä yhtään ja mitään ylimääräistä! Huomasin kuitenkin kehitteleväni miinusta rattaissa olevasta valosta. Tässä on nyt menty liianpitkälle jne.. mutta todellisuudessa se on aivan loistava pimeässä liikkuessa. (Mieheni mielestä se oli se järkevin juttu 🙂 ) Ei tarvitse muuta heijastinta jos valo on päällä, on niin kirkas. Ja lampun pyöreä muotoilu tuo kivan ja selkeän yksityiskohdan rattaisiin.

 

 

Recaro Young Profi Plus Kaukalo
Recaro Young Profi Plus Kaukalo

Aluksi käytin rattaita Recaro young profi plus kaukalon kanssa. Rattaista saa kaikki kankaat irti, jolloin tämä travel system on ah niin tyylipuhdas kokonaisuus. Minä pidin kuitenkin kankaat paikallaan siksi, että meillä oli silloin myös vauvalle veikka 2v2kk. Ja silloin kun isoveli tarvis kärryä ne olivat valmiina. Kaukalon adapterit napsahtavat erittäin helposti kuomun paikalle. Todella nopea ja vaivaton vaihdos. 🙂 (Istuinosan tulee olla makuuasennossa jotta kaukalo mahtuu)

Kaikki pyörät taittuvat kapeaan tilaan!
Kaikki pyörät taittuvat kapeaan tilaan!

Recaro Babyzenit menevät kompaktiin pakettiin kasattuna. Helppo kuljettaa mukana kuin lentomatkalaukkua. Ratastahan voi kuljettaa kahdensuuntaisesti renkailla. 🙂 Mutta suurin ilonaihe meille oli se, että ne mahtuivat VW touranin takakonttiin! Siis tähän tila-auton, jossa ei ole nimeksikään takakonttia. No sinne ne vaan sujahtaa, kun nostaa alalevyä (lokeron kantta). Näin huristellaan vaikka olisi seitsemän henkeä kyydissä. Meillä on neljä lasta, ja yleensä siis ajellessa

Recaro Babyzenit jalkatilassa
Recaro Babyzenit jalkatilassa

ainakin yksi paikka vapaana. Niinpä täytämme useimmiten rattailla yhden jalkatilan. Babyzenit menevät siis nätisti pystyyn jalkatilaan!! On todella helppo laittaa autoon ja ottaa pois. Ja edelleen puhun tästä samaisesta autosta, joten johtopäätös on helppo tehdä että ne toimivat samoin monessa muussakin autossa! 🙂 Arvostan itse todella että rattaiden siirtäminen autoon ja pois on sujuvaa!

Recaro Babyzen 2013 värivaihtoehdot
Recaro Babyzen 2013 värivaihtoehdot

Tekstiilit saa helposti likaa pintaansa kun lasten kanssa touhuaa. Ja meilläkin on pesty istuinosan pehmusteita, HUOM siis pehmusteita. Istuinosassa on istumakohdassa ja selkänojassa pehmustetut kankaat, jotka ovat helposti irrotettavat. Ne ovat myös käännettävät, joten voin pitää rattaitani punaisina tai valkoisina. Ne ovat niin helpot ottaa irti ja pesasta. Kuomua olen kostealla liinalla pyyhkässy, ei ole ollut tarvetta muutoin pestä. Ulkokäytössä olen miettinyt, että kuomu voisi olla vahvempaa kangasta ja suojata vähän enempi. Meillä kuitenkin toiminut ja talvisaikaan lämpöpussi auttaa erittäin hyvin. Lämpöpussi on helppo laittaa  nopeakäyttöisiin viispistevöihin! Muutkin ratasvalmistajat voisivat ottaa vinkkiä, irtoavat ja kiinnittyvät klipseillä vaivattomasti. Valjaiden kiristäminen ja löysyttäminen onnistuu myös ilman hampaiden kiristelyä 😉

Recaro Babyzenillä kaupungilla
Recaro Babyzenillä kaupungilla
Recaro Babyzen vaunukopalla
Recaro Babyzen vaunukopalla

Rattaan muotoilu on vaan niin selkeä. Renkaat ovat hyvänkokoiset ja niitä jaksaa puskea lumessakin. (etupyörää ei saa lukittua!) Mielestäni nämä Recaro Babyzenit ovat magee kärry kaupunkiin, toimiva ratas maalle ja loistava ”setti” kauppakeskuksiin ja paljon autoilevalle! 🙂 Joustoa on rungossa hyssyttämiseen ja epätasaiseen maastoon riittävästi. Nyt kun meidän neiti (1v3kk) oli kipeänä ja rattaat olivat olohuoneessa sisäkäytössä (kohoasennossa nukuttaminen helpompaa) huomasimme, että tosiaankin ovat niin nätit ja pienet sekä helposti siirrettävissä ettei niistä harmiksi ollut, huonekaluna menevät siis 🙂 Istuinosaa saa vetoketjuilla säädettyä kolmeen eri asentoon. Makuuasento jää hieman koholle, hyvä nukkumiseen.

Vaunukoppaa minulla ei ollut koska käytin (perusarjessa) sisarusratasta, jossa oli suojaava koppa. Tämä Babyzenin koppa tuntuu olevan kuitenkin monikäyttöinen. Erilaista asentoa vaunuissa ja toimii myös sitterinä! Loistava vauvalle joka jättää jo kopan mutta tuntuu liian pieneltä rattaisiin.

Vauhdin hurmaa!
Vauhdin hurmaa!

Työntöaisan korkeutta saa helposti vaihdettua nivelaisalla. Oikein pitkälle kaverille työntökorkeus saattaa olla liian matala? Mutta sitä vastoin työntökorkeuden saa niin alas että kun olimme hiljattain kaupoilla ja meidän viisivuotias halusi työntää pikkutilliäistä niin vastaantuleva pariskunta alkoi päivitellä että ”joko lastenrattaat moottorilla toimivat” ? Kohdatessa meidät alkoivat nauramaan reipasta pikku apulaista!:) (rattaiden takaa poikaa ei näkyny) Joten lapsetkin voivat olla apuna 😉

Tavarakori on pieni mutta jämerä. Olen laittanut sinne pulloa, pikkulaukkua, vaatetta ja peittoa ihan ilman kassia, sekä käsilaukkua tai vaateostoskassia pystyyn. Reunakangas on jämerästi rungossa niin tavara pysyy siellä.

 

 

recaro babyzen lastenturva
recaro babyzen kasattuna
Kapeaan tilaan taittuva tilaihme!
Kapeaan tilaan taittuva tilaihme!

Jarrut ovat molempien takarenkaiden sisäpuolella. Pyöreäksi muotoiltu, helppo jalalla pysäyttää ja vapauttaa. Pyöreähkö on muuten myös kahva josta kokoon taitettuna ratasta voi siirtää ja kantaa. (Eli tämä lampun edessä oleva) Kohdat, joista ratas lukittuu, aukeaa (jarrut, kasaan meneminen, kankaiden irrottaminen, valot) ovat merkitty punaisella. Merkkaukset on tehty kuitenkin tyylipuhtaasti, niin ne ovat pieni osa nättiä kokonaisuutta.

Kovasti ja paljon suosittelen ratasta sinulle, joka haluat hyvännäkösen, helposti toimivan, sekä huollettavan, sporttisen rattaan/matkarattaan lapsellesi. Nämä herättävät huomioitakin, mutta hyvää sellaista. 🙂 Puolentoista vuoden kokemuksella olen erittäin tyytyväinen käyttäjä!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Lue lisää tuotteesta kotisivuillamme:

http://www.lastenturva.fi/tuote/recaro-babyzen-zen-luxus-rattaat!–rakenna-itsellesi-mieluisin-ratas-tai-yhdistelmä!/74514650936/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s