Bumbaumel Sling kantoliina 100% luomupuuvillaa

Kesken leivonnan äidin syliin 1

Trikoinen yksinkertainen kantoliina, joka sopii lapsille noin 18kk saakka. Vastasyntynyt vauva viihtyy hyvin äidin sylissä kantopussissa ja isompi lapsi istuu mukavasti äidin lonkalla kantoliinan tukemana.

En ole koskaan nähnyt itseäni varsinaisena kantoliinaäitinä. Ostin kantoliinan ikään kuin varalle, ja halusin myös kokeilla miten kyseinen liina toimii ihan mielenkiinnosta. Olen edelleen sitä mieltä, että en jaksa sitoa pitkää liinaa, olen vain sen tyyppinen, että se ei ole minun juttu. Me olemme kaikki niin erilaisia 🙂

Ainoa paikka, jossa uni maistui mummolassa

Mutta kaikki ennakkoluulot sikseen, käytin bumbaumel sling -kantopussia vauvojen ollessa pieniä, lähes päivittäin. Siitä tuli minulle niin tärkeä, että en lähtenyt ikinä minnekään ilman sitä. Kantoliinan paras ominaisuus on sen yksinkertaisuus. Koska liinan ostaa oman vaatekoon mukaan (joka muuten bumbaumelin mukaan on erittäin imarteleva 🙂 ) , sitä ei tarvitse ikinä säätää, sen kun vaan nopeasti vetää pään yli ja se on siinä. Kantopussi ei tunnu kantolaitteelta, vaan ennemmin vaatteelta. Materiaalina on pehmeä trikoo, joka on sata prosenttista luomupuuvillaa. Jos on sellainen päivä, että kädet eivät meinaa riittää, saatan hyvin jättää liinan päälle moneksi tunniksi, välillä tyhjillään, välillä vauvan kanssa. Kun liina on tyhjänä päällä, se ei ole missään vaiheessa tiellä, eikä siitä roiku mitään mihinkään suuntaan tai joku paina jossain. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin mukava lapsen kanssa ja ilman.

syliin kesken leivonnan 2

Kotikäytössä Sling-kantoliina on minusta parhaimmillaan. Olen monesti imuroinut, touhunnut keittiössä, tiskannut tuttipulloja, vaihtanut toisen lapsen vaipat, kylvettänyt, syönyt, nukuttanut, varmaan melkein kaikkea olen tehnyt vauvan ollessa kantopussissa. Minulla tietenkin on kaksi lasta ja liinaa tarvitaan kummankin puolesta, mutta varmasti tilanteita tulee ihan tarpeeksi myös yhden vauvan kanssa 🙂

Kaikki lapset ja vanhemmat ovat tietenkin yksilöitä ja kaikilla on omat tarpeet ja mieltymykset. Meillä tytöt olivat aika kiukkuisia siinä 2-5kk ikäisinä, monesti rauhoittuivat vasta äidin tai isän syliin, joka oli mielellään vielä liikkeessä, tai sitten Sling-kantoliinan. Välillä tuntui, että se oli ainoa paikka mihin vauva nukahti ja rauhoittui. Muistan hyvin, kun kerran olimme mummolassa päivällisillä, eikä toinen tytöistä nukkunut jos häntä ei työntänyt edestakaisin rattaissa, kun liike loppui, tyttö heräsi parin minuutin kuluttua. Istuin sitten koko päivällisen tyttö kantopussissa ja nautin hyvästä ruoasta, ja tyttö pääsi syvään uneen rauhoittumaan. Kai se on niin, että ne äidin tutut äänet, tuoksut ja liikkeet ovat pienelle vauvalle ne kaikista turvallisimmat.

Minusta tuntuu, että Sling on aivan huikea ensimmäiset kuukaudet. Vauvahan on tottunut äidin liikkeisiin mahassa, täysin vastaavasti hän voi sitten nauttia äidin läheisyydestä kantoliinassa. Koska kantoliina on tehty trikoosta se on napakka vauvan ympärillä. Meillä oli pienet keskosvauvat, eivätkä he pitkään aikaan olleet tarpeeksi isoja muihin kantolaitteisiin. Meidän tyttöjen kehitystä on kokoajan seurannut iso joukko ammattilaisia, mm. Fysioterapeutti, jolta kysyin soveltuisiko Sling meidän pienten vauvojen kantamiseen. Hänen mielestä se oli todella hyvä, koska oli tarpeeksi napakka ja tuki lapsen asentoa juuri oikein, aivan kuten mahassa.

Slingissä kylvyn jälkeen

Minua jännitti aluksi se asento aivan hirveästi, pelkäsin, että vauva ei saa hengitettyä ja vaikka mitä. Ensimmäiset kerrat käytin liinaa varmaan 1-5 minuuttia kerrallaan, ja tarkistin miltä vauva tuntui kokoajan, koska hän oli aina niin rauhallinen siellä. Alussa tarkistin myös vauvan asennon  aina peilistä, ja katsoin, että lapsi ei ollut ihan lytyssä vaan, että selkä näytti hyvän näköiseltä. Uskon, että kaiken A & O on sen oikean koon valitseminen, kantoliina saa olla hyvin napakka, jotta se on lapselle tukeva myös hänen kasvaessa.

Kun lapsi on isompi ja häntä kantaa lonkalla muutenkin sylissä, liina on erittäin luonnollinen apuväline. Kun lapsi oppii ns. vaatimaan syliä ja ymmärtää omat mahdollisuudet vaikuttaa ympäristöön ja ennen kaikkea äitiin, on meillä ainakin käväisty aina pari minuuttia slingissä ja sitten taas leikkimään, kun tietää että kaikki on hyvin ja äidin syliin pääsee 🙂

Taaperon kanssa Bumaumel Sling on mielestäni oivallinen. Oman tahdon kehittyessä ja kasvaessa taapero on monesti aika päättäväinen. Välillä on pakko olla sylissä, välillä pakko saada juosta, välillä pakko saada sitä välillä tätä. Mutta Äidin syli on onneksi kuitenkin usein se paikka jossa myös taapero rauhoittuu ja voidaan tulla jonkin näköiseen yhteisymmärrykseen. Niinpä Bumabumel sling lonkka-asennossa on aivan huikea apu. Koska 10-15kg itsepäinen tyyppi kainalossa voi välillä olla aika haastavaa. Niinpä meillä on pienen kokonsa takia Bumbaumel Sling mukana joka päivä joka paikassa!

Ainoa aika kun Bumbaumel sling ei ole ihan parhaimmillaan on se aika kun lapsi haluaa tutkia mutta ei ole ihan vielä tarpeeksi tukeva lonkka-asentoon… Toki, tässäkin on niin lapsikohtaisia eroja, toiset lapset ovat jo hyvin pieninä hyvin tukevia, eivätkä kaikki koe sitä hankalaksi laisinkaan. Meillä tyttöjen syntyessä niin aikaisin, tämä vaihe varmaan hiukan korostui. Sillä Lasketusta ajasta, jonka mukaan lasketaan keskosten ikä, oli vain kolme kuukautta vaikka tytöt olivat jo viisi kuukautta ja tietenkin tottuneet jo havainnollistamaan maailmaa aktiivisesti. Mutta heti kun olivat tukevampia, Bumbaumel Sling tuli taas kovaan käyttöön lonkka-asennossa!

Bumbaumel Sling on niin pieni, että sen saa aina mahtumaan mukaan, se on suunnilleen yhtä pieni, kuin kaksi vaippaharsoa. Sen saa pestä koneessa ja se on erittäin pehmeä ja miellyttävä sekä kantajalle, että lapselle. Eikä se ole hinnalla pilattu moneen muuhun verrattuna 🙂

Bumbaumel Sling Top 5

1. Pieni

2. Nopea

3. Pehmeä

4. Luonnollinen

5. Helppo

Tarvitsee vain muistaa taittaa Slingi kaksinkerroin ja, että vauvan peppu aina tulee sauman kohdalle 🙂

Lonkalla kantaessa sain tukevamman asennon kääntäessäni liinan ylemmän kerroksen olkapään yli, kuten kuvassa näkyy, silloin on myös helpompi saada pienemmällekin lapselle tukeva asento.

Lue tuotteesta lisää kotisivuilla:

Bumabumel Sling 2; täysin sama kuin Bumbaumel Sling, mutta napakampaa kangasta myös luomupuuvillasta, joka ei löysty vaikka siinä kuljettaisi painavampaa lasta.

http://www.lastenturva.fi/tuote/bumbaumel-sling-2-vauvan-kantopussi–uutuus/426025222/

http://www.lastenturva.fi/tuote/bumbaumel-sling-vauvan-kantopussi-/4260251/?keywords=bumbaumel

Lisäys 11.4. 2012

Tänään meidän tytöt ovat 15kk, pitkiä, hoikkia ja erittäin uteliaita 🙂 Eilen olin ystäväni kanssa kauppakeskuksessa, meillä oli yhteensä neljä lasta, joten menoa riitti. Bumbaumel Sling pelasti minun ostosreissuni. Toinen tytöistä heräsi vähän liian aikasin ja oli sylikipeä, niinpä heitin slingin päälle ja tytön lonkalle. Siinä hän oli kuin pieni apina ja sai läheisyyttäni samalla, kun rennolla asennolla onnistuin työntämään Britaxin B-Dualeja yhdellä kädellä. Kaikille meille äideille on varmaan tuttua selkä-mutkalla-kantaminen ja toisella kädellä rattaiden kanssa taisteleminen. Tärkeää on, että liina on oikean kokoinen, itse olen M-kokoa ja minulla on slingistä XS-koko ja jos olisi isompi, kantaminen olisi varmasti vaikeampaa. Mitä napakampi liina, sen parempi 🙂 Toiset tykkää liinasta toiset eivät, onneksi tämä on sellainen yksinkertainen, että saavuttaa varmaan suosiota vähän laajemmin, lisäksi liina on 100% luomupuuvillaa. Muistakaa, että aina saa kysyä jos tulee kysyttävää!

7 vastausta artikkeliin “Bumbaumel Sling kantoliina 100% luomupuuvillaa”

 1. Eilen kävin myymälässä ja muistin asiakasta palvellessa, että kun vauva oli ihan pieni en pitänyt liinaa ihan niin syvänä pään kohdalta kuin mitä se olisi ollut tasan kaksinkerroin taitettuna ohjeiden mukaan. Vedin olkapäällä olevaa alempaa kangasta reippaasti kaulaan päin, niin pussin syvyys tuli matalammaksi eikä lapsen pää hukkunut sinne pussin piiloon, vaan katsekontakti säilyi hyvin. Jos jäi epäselväksi niin kysykää lisää =)

 2. Osaatko sanoa, mikä koko kannattaisi valita tuosta Sling2 :sta, kun oma vaatekokoni on 38 ja lähempänä ehkä 40:ä kun 36:sta? Poikani on tällä hetkellä 11kk ja hänen lonkalla kantamiseen toivoisin tästä helpotusta arkeen. Kannattaidikohan ostaa tuo S vai onko riski, että se on liian pieni?

  1. Heippa Jenni!

   Tässä vaikuttaa ehkä vielä enemmän hartioiden leveys. Itselläni mielestäni normaalit hartiat ja kuvailisin itseni saman kokoiseksi kuin sinä, ja minulle sopiva oli XS. Lonkalla kantamiseen suositellaan muutenkin mahdollisimman napakkaa kantoliinaa, sillä lapsen paino on siinä vaiheessa jo aika iso ja tulee vaan kasvamaan. Ja näin ollen myös materiaali antaa enemmän periksi ja venyy myös ajan kuluessa jonkin verran. Minulla on tuttuja jotka kyllä ovat vähän lyhyempiä kuin minä, mutta myös normaalikokoisia jotka suosivat XXS-kokoa. Toisaalta hoikka ystäväni on leveäharteisempi kuin minä ja hänelle S-koko oli sopiva. Veikkaisin, että XS olisi sinulle sopiva 🙂
   Olen kokeillut myös sitä uutta versiota Bumbaumel Slingistä ja myös siinä XS oli minulle sopivin koko =)

   1. Kiitos vastauksesta. Pääsenkin tänään Vantaalle testaamaan, joten ei tarvinnut tilata netin kautta. Kommenteista on kuitenkin varmasti apua! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s